Modifikation af scannere


Sidste opdatering: 14-Januar-2005


På nettet f.eks. på http://www.mods.dk/ kan man finde en lang række beskrivelser af diverse modifikationer til scannere samt andre råd og ideer af hardwaremæssig karakter. Det kan f.eks. være beskrivelse af, hvorledes antallet af kanaler kan udvides. Tilsvarende kan man på http://www.discriminator.nl/index-en.html finde beskrivelse af montering af discriminator-output. Som oftest er disse beskrivelser på engelsk. Det er tanken, at der på denne side skal være links til modifikationer beskrevet på dansk for de mest almindelige scannere.

 

Discriminator-udtag

Discriminator-udtag er et udtag af ufiltreret lyd fra scanneren. Dette er helt upåvirket af af bl.a. squelch og volumen. Lyden herfra er specielt velegnet, hvis man skal foretage data-afkodning. Ved lidt højere datahastigheder kan det således slet ikke lade sig gøre at afkode uden at benytte discriminator-udtag.

Discriminator-udtag kræver, at man finder det rette punkt inde i scanneren. På dette punkt lodder man en ledning, som forbindes i serie med en 100 nF kondensator til en minijack-bøsning f.eks. på bagsiden af scanneren. Kondensatortypen er ikke kritisk, men benytter man en polariseret type (f.eks. en tantal) skal man forbinde +benet til ledningen. Det er ikke noget krav, at man benytter en skærmet ledning til forbindelsen, men det skader på den anden side ikke.

Her er links til beskrivelser af discriminator-udtag for udvalgte scannere:

BC-780XLT

 

Diverse generelt

Erfaringer med batterier til håndscannere

 

Modifikationer til udvalgte scannere

UBC-860XLT

Fordobling af antal kanaler

 

UBC-3000XLT

Udokumenterede faciliteter

Montering af penlight batterier

 

UBC-9000XLT

Udtag til S-meter (virker også på andre scannere)

Linieudgang der er uafhængig af volumen

Omvendt squelch


Denne side er en del af Dansk Scanner Information på http://www.dkscan.dk